Татып көруге тұрарлық 10 әлемдік дәмді тағамдар
Әрбір есте қаларлық саяхаттың негізінде дәм мен хош иістердің белгісіз әлемі жатыр. Саяхаттау кезіндегі аспаздық тәжірибе барған әрбір елдің мәдениетін, дәстүрлері мен тарихын шынайы зерттеу болып табылады. Тағам жергілікті тарихтың, махаббат пен қонақжайлықтың бір бөлігі болып табылады.
Жергілікті базардағы дәмдеуіштердің хош иісі, мысалы, ең жақсы ет деликатестері — барлығы жергілікті сипат пен талғамды қайталайтын бірегей симфониялық оркестрді жасайды.
Сонымен бірге бұл жаңа ортамен түсіністік, қарым-қатынас және үйлесімділіктің кілті, себебі гастрономия ұлты мен тіліне қарамастан әркім түсіне алатын тіл.
Біз сіздерге саяхат кезінде жеп көруге болатын ең дәмді және ерекше 10 тағамды жинадық.
Қарлығаштың ұясынан жасалған сорпа (Қытай)
Қытайда олар таңғажайып деликатес дайындайды — қарлығаш ұясынан сорпа. Бұл тағам әлемдегі ең қымбат тағамдардың бірі болып саналады, тек оны алу қиынға соғады. Ұяларды қарлығаштар сілекейден салып, ерекше дәм мен текстураны жасайды. Бұл сорпаны эксклюзивті аспаздық тәжірибе ұсынатын сәнді мейрамханаларда тапсырыс беруге болады.
Сегізаяқтан жасалған балмұздақ (Жапония)
Теңіз өнімдерінің қандай дәмді тағамдары бар? сұрағына жауап іздеген туристер Жапония секілді ерекше дәмдерді бағалайды. Ал бұл балмұздақ солардың қатарында. Сегізаяқтың татымды дәмі балмұздақтың нәзіктігімен үйлескенде ерекше нәзіктік жасайды. Бұл десертті Жапонияның әртүрлі гастрономиялық орындарында жеуге болады.
Сюрстреминг (Норвегия)
Норвегияда гурмандар үшін нағыз қызық сюрстреминг бола алады — құмырада маринадталған майшабақ. Тағамның ерекшелігі — оның иісі өте қатты, сондықтан құмыраны ашық ауада ашу ұсынылады. Бұл тағам көбінесе өздерінің аспаздық талғамдарын сынауға тырысатын туристер үшін қызығушылық тудырады.
4. Акутак (Эскимостар десерті)
Әлемде әр ел асханасы бірегей, ал эскимостар асханасының ерекшелігі — акутак десерті. Бұл итбалық немесе морж етінің жидектер мен балық майындағы қоспасы. Арктикада саяхаттау кезінде түпнұсқа эскимос десертін жеуге болады.
Жылан шарабы (Вьетнам)
Вьетнам өзінің ерекше тағамдарымен танымал, ал жылан шарабы — батыл тәжірибелердің бірі. Бөтелкеге тірі жылан салынады, содан кейін күріш спирті қосылады. Жылан уының әсерінің арқасында шарап хош иістердің ерекше үйлесімділігіне ие болады.
Фуа-гра (Франция)
Францияда жоғары санаттағы мейрамханалар ұлттық мақтаныш болып табылады, ал фуэ гра ерекше назар аударуға лайық. Бұл пісірілген үйрек немесе қаз бауыры. Тағам керемет нәзіктік пен бай дәмге ие.
Фугу балығы (Жапония)
Жапония өзінің балық тағамдарымен әйгілі, ал фугу балығы жеуге болатын ең қауіпті балықтардың бірі. Оның бауырында күшті у бар. Тәжірибелі аспаздар балықты мұқият дайындайды, тек қауіпсіз бөліктер қалдырылады. Әлемдегі ең қымбат деликатес дәмін көремін деген туристерге арналады.
Бұлан ірімшігі (Швейцария)
Швейцария — ірімшіктер елі, ал бұлан ірімшігі — ірімшіктен жасалған ең жақсы дәмді тағамдар қатарына кіріп, бұл гастрономиялық мәдениеттің бір бөлігіне айналған. Гурмандар оның ірімшіктің жұмсақтығы мен жаңа пісірілген нанның хош иісін біріктіретін ерекше дәмін атап өтеді.
Қуырылған өрмекшілер (Камбоджа)
Камбоджада дәстүрлі тағамдар экзотикалық болып көрінуі мүмкін. Ерекше тағамдардың бірі — қуырылған өрмекшілер. Жергілікті тұрғындар оларды деликатес деп санайды, саяхатшыларға ерекше және ерекше нәрсені көруге мүмкіндік береді.
Балют (Филиппин)
Филиппиндік адамдар әдеттен тыс дәмді жақсы көреді, ал балют — дамыған тұқымы бар үйрек жұмыртқасы. Тағам үйрек жұмыртқасын жерге басып отыру арқылы дайындалады. Мұндай деликатес әдеттен тыс тәжірибе іздейтіндерге қолжетімді болады.
Саяхат кезіндегі әрбір тағам — бұл шетелдік мәдениет әлеміне ену, гастрономиялық көкжиектеріңізді кеңейту және ең дәмді тағамдар дәмін татып, өшпес естеліктер жасау мүмкіндігі. Сіздің келесі шытырман оқиғаңыз әлемнің керемет дәмі мен иісіне толы гастрономиялық саяхат болуы мүмкін.